Tudtad, hogy…

Ma a világban 285 millió ember szenved látáskárosodásban, 39 millió a vakok, 246 millió a gyengén látók száma, ebből 19 millió a gyermek látáskárosodott. 
Az emberek több mint 50 százalékának volna szüksége valamilyen látáskorrekcióra (ami sok esetben – főként a harmadik világban – nem érhető el a számukra), a gyermekek esetében is riasztó adatokról szólnak a statisztikák, közel 30 százalékuk küzd valamilyen látásproblémával. 
Magyarországon évente több mint 6000 ember veszíti el a látását. A megdöbbentő az, hogy rendszeres szűréssel és kis odafigyeléssel mintegy 4000 ember szeme világa megmenthető lenne. 

Ma a szemed világa fontosabb, mint valaha…

A jó látás elengedhetetlen a fejlődésünkhöz, a boldogulásunkhoz, hiszen a tanult információk 80 százaléka a látásunkon keresztül jut el hozzánk, agyunk a külvilágból származó információk nagy részét a színes látás útján szerzi, és ez az érzékünk alakítja leginkább külvilágról alkotott képünket. Öt érzékszervünk közül a hallás és a látás a legfontosabb, mert a külvilág hatásai nagyrészt ezeken keresztül jutnak el tudatunkig, ezeken keresztül tapasztaljuk meg a világot.

Mit tudsz érte tenni?

Ha októberben velünk tartasz, és végig csinálod az 1 hónapos „információ kalandozást”, mindent megtudsz, amit a látásról tudni kell és érdemes. Sőt azt is, hogy te magad mit tudsz tenni annak érdekében, hogy a szemed egészséges maradjon. Ezen túl számos más, szemmel és látással kapcsolatos érdekességet, információt osztunk meg veled itt a Blogon, illetve az  Instagram- és Facebook-oldalunkon, valamint megismerkedhetsz majd azokkal az eszközökkel, amelyekkel a szemvizsgálatokat végezzük optikai szalonunkban. 

Tartsatok velünk!

Alkossatok maximum 4 fős csapatot a barátaiddal, és vágjatok bele a nagy információgyűjtésbe! 
Október 6-tól indul a hírözön itt nálunk, amikor is napi szinten érdemes lesz meglátogatni közösségimédia-felületeinket, ahol folyamatosan tájékozódhattok a szemmel és látással kapcsolatosan, és optikai szalonunkban is szívesen látunk benneteket. Október 25-én pedig amellett, hogy meghallgathattok még egy érdekes előadást, és számon kérjük a tudásotokat, számos érdekes programon is részt vehettek. 
Mindezek mellett jótékonykodtok is egyben, ugyanis kiválaszthattok egy szemüveges csapattagot, akiért együtt küzdhettek. Ha nyertek a versenyben, amellett, hogy minden csapattag értékes jutalomban részesül (könyvutalvány, gokart kupon, fagyi és süti kupon, belépőjegy a budapesti Láthatatlan Kiállításra, pizza kupon, mozi kupon, szigligeti korcsolyázás, közös bowlingozás, csokoládé stb.), szemüveges barátotoknak a Szabó Optika készíti el új szemüvegét.

Vegyél részt pályázatunkon!

 

Szépen rajzolsz? Vagy szeretsz verseket, novellákat, esszét írni? Feltétlen kíváncsiak vagyunk arra, hogy a szemmel, látással, valamint látássérült embertársainkkal kapcsolatban mi az, ami megihlet, amit szívesen papírra vetsz. Engedd ki magadból a művészt, küldd el nekünk alkotásodat, mi pedig értékes nyereményekkel jutalmazzuk azokat, akiknek sikerül valami maradandót alkotni.

Regisztráljatok most a versenyre!

Az alábbiakban küldjétek el nekünk jelentkezéseteket 2019. október 6-a éjfélig!!

Hívjon most!