Hogyan segíts gyermekednek a szemüvegválasztásban, hogy ne hátrányos és ’nemszeretem’ dolognak élje meg?

Levenni nem lehet, mert csak foltokat látsz. Ha forrón gőzölög valami közel az arcodhoz, akkor „bepárásodsz”. Ha egy pillanatra is leveszed, homályossá válik a világ. A szitáló eső pedig a legnagyobb marveli ellenséged. De te már megszoktad.
Azonban a gyerekek nemcsak egy másvilágot vesznek a nyakukba a szemüvegességgel, de gyakorta egymás megalázását is. És a koránkelő gátlásosságot. Kevesen tudják, hogy egyetlen jól választott szemüveg nem csupán önbizalombombát adhat egy gyermeknek, de a fenti negatívumok is eltörpülnek mellette. Ehhez érdemes egy apró tényezőt is számításba venni a
tervezésnél: időt és pénzt szánni a gyerek-szemüveget-kap projektre.

Majdnem minden második kamasz önbizalomhiányosnak tartja magát.
(a 14-18 éves korosztály között).

Sokszor gyerekként csodaköpenyre vágyunk, ami láthatatlanná tesz. Felnőttként pedig mindent elkövetnénk, hogy felfigyeljenek ránk: mert ez vezet egy randihoz, egy társaság meghatározó szerepének betöltéséhez. A gyermekeknél számos élethelyzet okozhat szálkát a körmük alatt: egy szereplés a tábla előtt, egy kiselőadás, az első csók megélésének témája (mert még nem történt meg). Elég egyetlen negatív élmény, és az önbizalom dombocskáján padlógázzal haladnak. Csak épp nem felfelé, hanem lefelé.

És itt jön a képbe egy tárgy, mely szükségszerű – mégis rosszabb érzést válthat ki bennük, mint a kötelező sapkaviselés télen. Különösen, amikor fiúként még nem mondhatják el, hogy bradpitt-alaindelon keverékek volnának, a lányok pedig a legújabb menő insta-fotó tökéletességén dolgoznak épp az iskolai folyóson.

Ilyenkor pedig negatívumként hathat minden ami MÁS. Mert eltérő, mert szokatlan, mert nem átlagos. Az egyikük kicsit duci, a másik ropi. Egyikük fogszabályzós, a másik szemüveges. Túl gátlásosak. Majd egyszer csak, feltűnik a színen még egy „muszáj dolog”: szemüvegre van szükség.

Szeretünk olyan történeteket hallani, hogy mennyire tetszik az osztálytársaknak is az új szemüvegesség.

 

A gátlásosabb gyerekek néha képtelenek a szereplésre, amikor ki kell állni a tábla elé. Az anyagot persze tudja, de feszélyezi a homályos látás. A szemüvege valahol a táskában lapul, mert vele a rémálom valahogy erősebb. Úgy érzi, hogy mindenki őt nézi, kényelmetlen és idegen a viselete. Jönnek a támadó jellegű és kritikus somolygások, susmusok és röhögések.

ÉS A MÁSIK?

A másik nemcsak a legjobban felkészült az anyagból, de önbizalmát láthatóan semmi sem törheti le.

Mi okozza tehát a különbséget?

 

Gondolkodtál már azon, csakúgy, hogy mi okozza az ilyen fajta különbségeket az emberek életében?

Az önbizalom. Megléte vagy hiánya. Amihez számos tényező hozzájárulhat. A gátlásosság kialakulásához azonban olyan apró hétköznapi tárgyak is hozzájárulhatnak, amiknek téves megítélése csak ront a helyzeten: például a szemüveg mumusa.

Talán szülőként a jószándék is lehet kevésbé előnyös lépés? Csúszik, nyom, torzít. Nagy, kicsi, lötyög a szára. Szemüveg ellenére is fáj a feje. A gyermek tükörbe nézve nem mosolyog. Szemüveget választani lehet jól és rosszul is, már gyermekkorban is.
A szemüveg nem csupán a helyeslátás fontos eszköze, de az önbizalomnövelésé is. Mert a felnőttkori viselkedésminták alapjai a gyerekkorban alakulnak ki. Egy szélsőségesen stresszes gyerek egész életében stresszhez köthető betegségekkel küzdhet a jövőben is.

Nem elég csak kicsivel jobban látni, mert a mindennapjaid, kedvenc időtöltésed sokkal kellemesebb, biztonságosabb és egészségesebb lehet a tökéletes szemüveggel vagy kontaktlencsével. A jólöltözöttség velejárója a pozitív sikerképnek és önbizalomnak. A szemüveg pedig öltöztet. Amelyik gyermek ezt már pár évesen megtapasztalja, az megtanulhatja
valóban viselni a szemüvegét. Ha úgy érzed megrázol minden bokrot, hogy segíts a gyermekednek az egészséges
énkép kialakulásában, akkor van egy jó hírem:

Optikánk épp nektek lesz egy barátságos, segítőkész szakmai sziget, mert nem alkusztok meg a „valamilyennel”, ha gyermeked egészsége és megjelenése kerül szóba. A Szabó Optika sportautóba ültet az önbizalom és élményekkel teli élet részletdús autósztrádáján.

Az éleslátás közelebb van hozzád, mint gondolnád. Várunk benneteket csinos gyerekszemüvegekkel és biztonságos szemüveglencsékkel.

Cím: 8300 Tapolca, Deák Ferenc u. 7.; Email: info@szabooptika.hu; Telefon: (87) 413 – 090;

Nyitva tartás: H. – P. 8:00 – 17:00, Sz. 9:00 – 12:00, V. – Zárva;

Call Now ButtonHívjon most!