Majdnem mindenhol ingyenes látásvizsgálatot hirdetnek a nagy cégek, plázákban lévő optikák, bár manapság már csak ezt is egyre ritkábban, esetleg önálló akcióként hirdetik. Úgy tűnik Ők is tudják, egyre jobban érzik mennyire nehéz megfelelő szaktudású Optometristát alkalmazni, szemész szakorvosról meg nem is beszélve. A Szabó Optikában több éve nem ingyenes a látásvizsgálat és nem is lesz az. A látásvizsgálat ugyanis egy olyan minőségi szolgáltatás, amihez sok év látszerészeti, optometrista tapasztalat, tudás és szakértelem, több napos kötelező és fakultatív, esetenként hétvégi továbbképzéseken való részvétel áll szolgálatban. A látásvizsgálathoz szükséges erőforrások másik, anyagilag jelentősebb része az az eszközpark, a helység, engedélyezések fenntartása. Ezek mind elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy a látásvizsgálatra érkezőket alapos kikérdezés és széleskörű vizsgálati tesztek után a megfelelő korrekciós eszköz használatához szükséges eredményeket meghatározzuk.

 

 

Csak néhány kérdése van? Szaktanácsadás a bizonytalankodóknak

 

Abban az esetben, ha bizonytalan a szemüvegével kapcsolatosan, térjen be hozzánk és díjmentes tanácsadás keretében igyekszünk megoldást javasolni problémájára. Például egyre többször előfordul, hogy olyan szemüveggel kapcsolatban kérnek szakvéleményt a betérők, amit nem tudnak megszokni. Lehet kényelmetlen, kellemetlen a szemüveg viselése, könnyezhet a szem, megfájdul a szemüveg hordásakor a fej -ilyen esetben szívesen megnézzük a szemüveget és segítjük javaslatainkkal a hogyan tovább kérdésében. Ennek a szaktanácsadásnak nincsen díja, de előfordulhat, hogy a teljesebb képhez, vagy a korrekt válaszadáshoz látásvizsgálatot fogunk javasolni.

Új szemüvegre van szüksége? Látásvizsgálat új szemüveghez

 

A látásvizsgálatot megelőzően sok-sok kérdéssel állítunk fel anamnézist. Ezt követően meghatározzuk a felhasználás körülményeihez legjobban használható dioptriákat, ami már magával vonzza az alkalmazandó szemüveglencsék típusait. Nem mindegy ugyanis, hogy a szemüveget fizikai munka közben kell hordani, vagy éppen számítógép előtti ülőmunkát végez a viselője. Más szemüveg lesz megfelelő, ha párás, vizes környezetben is hordani kell a szemüveget.

Következő lépés a korrekt keret kiválasztása szigorú anatómiai és ergonómiai szempontok alapján, mert ez mindig az elsődleges szempont! Nálunk nem szín, vagy forma alapján indulunk neki a szemüvegkeret kiválasztásának! Az anatómiai és ergonómiai szempontok mellett a vásárló esztétikai és divat igényeinek is megfelelő lesz a kiválasztott keret. Számos esetben nagy kihívás a “hozott anyag”. Komoly nehézségekbe ütközhetünk például, amikor keskeny archoz egészen “hátul ülő” fülek, vagy amikor széles fej kicsi szemtávolsággal párosul. Árukészleteink változatosságával is  igyekszünk ezen széles “igények”-nek megfelelni. A kiválasztási folyamat során meghatározzuk a lencse a keretben való elhelyezésének helyét, figyelembe véve a viselő fejtartását, munkakörülményeit, és az alkalmazandó lencsék elvárt illeszkedését is.

Foglaljon időpontot most látásvizsgálatra!
Call Now ButtonHívjon most!