Az UV-sugárzás mindig jelen van. Egész évben, egész nap, télen és nyáron, napsütésben, de még felhős égboltnál is. Az UV-sugaraknak vannak pozitív hatásaik, például beindítják a D-vitamin termelését. Sajnos a hosszabb ideig tartó UV-sugárzás azonban, komoly egészségügyi kockázatokat is hordoz magában.

Azt a legtöbben tudjuk, hogy az UV-sugarak ártalmasak a bőrünknek. Az UV azonban káros lehet szemünkre és környékére nézve is.

Teljes UV-védelem minden színtelen ZEISS lencsén.
Egész nap. Minden nap.

ZEISS lencsék UVProtect Technológiával

Miért jobb UV-védelmi szabvány a 400 nm?

Nemcsak a szem, de a környező terület (szemkörnyék) is nagyon érzékeny az UV-sugárzásra. Köztudott, hogy UV-sugárzás hatására a bőr öregszik, ráncosodik, napfoltok és szeplők jelennek meg, akár még bőrrák is kialakulhat. A káros hatások miatt a fény és sugárzás orvosbiológiai hatását vizsgáló tudományos és szabályozó testületek és szervezetek mindig is 400 nm-ben határozták meg az UV-sugárzás elleni védelem követelményét. Lehet, hogy a rövidebb hullámhosszú UV-sugarak energiája nagyobb, de a 380 és 400 nm közötti sugárzás jóval intenzívebb. Az UV-spektrum ezen tartománya teszi ki a földön mért teljes napi UV-sugárzás 40%-át.

A lehetséges káros következmények

Photokeratitis

A szaruhártya napégése az erős UV-sugárzás következtében.

Szürkehályog

A szemlencse homályosodása, ami gyakran az erős UV-sugárzás következménye. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a szürkehályogos esetek nagyjából 20%-át az UV-sugárzás okozza vagy súlyosbítja.

A bőr öregedése és károsodása UV hatására

A szemhéj bőrének öregedése UV hatására felgyorsul, megvastagodik és erőteljesen ráncosodik.

Egy UV-kamerával megmutatjuk azt, ami szabad szemmel nem látható.

Bőrünket naptejjel védjük, de ha arról van szó, hogy szemünket kell védenünk a káros UV-sugarakkal szemben, korlátozottak a lehetőségeink. Egy szemüveg tud némi UV-védelmet nyújtani, de jelenleg csak a lencsék egy része védi a szemet, vannak amik csak részleges védelmet nyújtanak.

Most a ZEISS új szintet állít fel az iparágban azzal, hogy színtelen lencséinél napszemüvegszintű UV-védelmet biztosít. Teljes körű UV-védelmet 400 nm-ig a ZEISS UVProtect technológiával.

ZEISS UVProtect technológia

Mostantól a ZEISS új mércét állít a szemről való gondoskodás terén, mivel minden színtelen lencséje teljes körű UV-védelmet nyújt. A ZEISS lencsék egészen 400 nm-ig védenek az UV-sugarakkal szemben. Ez az érték meghaladja a Nemzetközi Nem Ionizáló Sugárvédelmi Bizottság1 (ICNIRP) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által előírt 380 nm-es iparági szabványt.

A ZEISS iparági mintát állít fel azzal, hogy színtelen alapanyagoknál napszemüvegszintű UV-védelmet biztosít 400 nm-ig.

Ahhoz, hogy ügyfeleinek valódi UV-védelmet biztosítsunk, a ZEISS-nél kifejlesztettünk egy további antireflex réteget, ami a lencse hátulján csökkenti a szembe közvetve visszaverődő fényt és kiegészíti a ZEISS UVProtect Technológia által biztosított védelmet. A ZEISS az UVProtect Technológiával nemcsak a 400 nm-ig terjedő közvetlen fénnyel szembeni védelemről gondoskodik, hanem a hátulról érkező indirekt fényt is figyelembe veszi azáltal, hogy minden ZEISS DuraVision és Lotutec réteghez hátsó felszíni UV-védelmet biztosít.

Call Now ButtonHívjon most!