Gyermekkoromban mondogatta az egyik ismerős tetőfedő szaki bácsi, hogy azok a régi szerszámok mennyivel jobbak voltak. Igen, emlékszem, azt a kifejezést használta, hogy benne volt az anyag… Minden alkalommal elhangzott ez a mondás, amikor egy-egy szerszám kicsorbult használat közben.

Nézegette, csóválta a fejét és csak annyit mondott: – Hja, fiam, a régi szerszámokban még benne volt az anyag! – ezt ismételgette.

Amikor talán Ön is találkozik mondjuk egy régi varrógéppel, biztos lehet benne, hogy az ötven éven át szolgáló „zinger” nem egy könnyű teher, ha fel szeretné vinni az emeletre. Persze ezek a régi gépek már csak mutatóba láthatók itt-ott… A mai varrógépek biztosan nem fognak szolgálni újabb ötven évig. A hangjuk is más!

Tudta, hogy a napszemüveg “hangja” árulkodó lehet a minőségéről?

Ha műanyag kereteset szeretne, akkor figyelje meg, milyen hangot ad, ha a keretet vagy a szárat megpöcköli a körmével, vagy egyszerűen csak ki- be csukogatja a szárát . Ha “magasabb” hangot érzékel akkor gyengébb minőségű, ha “mélyebb” hangot tapasztal, akkor minőségibb, tartósabb darabbal van dolga. A fémkeretes napszemüvegek esetén a “hangok” pontosan fordítva hangzanak!

Amikor napszemüveget vásárol, a pöckölős teszt tehát kötelező!
Ön szerint is fontos meghallgatni a napszemüvegek hangját?

Kérdésed, véleményed küldd el most!

2 + 6 =

Call Now ButtonHívjon most!