Szemüvegesek egyik legnagyobb problémája a szemüveglencsék párásodása. Fizikai jelenségről van szó, aminek befolyásolása komoly technológiai fejlesztést követelt. A szemüveglencsék hidegből melegebb helységbe kerülve különbözőképp párásodnak. Ez függ a szemüveglencsék alapanyagától, vastagságától, a hőmérséklet különbségtől és a páratartalomtól.

Párátlan szemüveg pedig létezik! Az optikai piac egyetlen valóban működő páramentes szemüveglencséje az Optifog felületkezeléssel ellátott lencsék. Hogy a lencsék valóban ne párásodjanak egy speciális törlőkendő szükséges, amivel a tiszta lencséket át kell törölni. Ez után a szemüveglencsére lecsapódó pára már nem “tejfehér”, hanem egy sokkal jobban átláthatóbb szivárványszerű bevonat képződik.

A lencse egyetlen hátránya, hogy ez a speciális felületkezelés személyes tapasztalataim szerint sokkal hamarabb szennyeződik és tisztítani is nehezebben, mert nem olyan selymes felületű mint a normál bevonatú lencsék. Ez kellemetlen lehet abban az időszakban, amikor a párásodással nem kell számolnunk. Szóval érdemes mérlegelni a párásodás feltételeit megteremtő körülmények előfordulásának a gyakoriságát.

Azonban igen hasznos lehet azoknak, akik hirtelen és sokat mozognak különböző hőmérsékletű helységek között, illetve akik maszkot használnak munkájuk során, de sportolás közben is teljesen indokolt lehet a felület alkalmazása.

Kérdésed, véleményed küldd el most!

5 + 11 =

Párátlan szemüveg

Call Now ButtonHívjon most!