A kontaktlencsét készíttető vendégeinknek is szükséges látásvizsgálat és egy alkalmassági vizsgálat a kontktlencse elkészítése, illetve kiválasztása előtt. Az Erre számítson, ha látásvizsgálatra jön hozzánk című blogcikkünkben már leírtuk: a Szabó Optikában a szakszerű és szakember által végzett látásvizsgálat nem ingyenes, térítésköteles. Azzal igyekszünk segíteni vásárlónknak, hogy a látásvizsgálat összegének egy részét levásárolhatóvá tettük.

Az új kontaktlencséhez szükséges látásvizsgálat előtt kérdésekkel tisztázzuk a felmerülő kérdéseket, majd a műszeres látásvizsgálatot követően a kapott dioptria értékek és a vásárlói igények tekintetében meghatározzuk az alkalmazandó kontaktlencse típusát, alapanyagát, paraméterét. Ezután próbalencse formájában szemre illesztjük az új kontaktlencsét, ha van raktáron, akár azonnal, ha nincs, akkor a megrendelés beérkezését követően, 2-3 nap múlva új találkozás keretében kerül sor a lencse kipróbálására. Mindössze 30 perc viselés után már kiderül: szükséges-e változtatás, jó lesz-e a lencse. Ha módosítani szükséges, válthatunk dioptriát, alapanyagot, de lencsetípust is akár, ha nincs az elvárt élmény. Fontos információ, hogy a próbafolyamat során újabb lencse rendelése nem jelent plusz költséget.

Amennyiben jó a próba kontaktlencse, a betanítás következik. Rövid elméleti és alapos gyakorlati oktatás során mutatjuk meg a paciensnek, hogyan kell ki-, és betenni a lencséket, hogyan nyúljon a lencséhez, mit szabad, mi tilos. 5 pár napi vagy 1 pár 2 heti vagy 1 pár havi idejű lencséket adunk próbára, majd 2 hét múlva kontrollra várjuk vissza a kontaktlencséjével ismerkedőt. Ezen az ingyenes találkozón ismét ellenőrizzük a kontaktlencsét, megbeszéljük a tapasztalatokat, és amennyiben minden rendben, rendelhető élesben a kontaktlencse!

Hosszadalmas folyamat, de megéri az alaposság! Ne feledjük, hogy míg a szemüvegnél a szemünk előtt, az orrunkon „lóg” egy keretben a látást korrigáló lencse, addig a kontaktlencsénél a szemünkbe helyezzük lencsét. Ne arra számítsunk, mint a filmekben, ahol a hősnő a szemetesbe dobja a szemüvegét és életében először egy laza, könnyed mozdulattal betett dioptriás lencsével kezd új életet a jelenet végén!

A kontaktlencse komplett vizsgálatának ára 10.000 Ft, melyből 5.000.- Ft  2 részletben levásárolható megrendelendő kontaktlencsékből.

 

Kontaktlencsés pacienseinknek kedvező csomagajánlataink vannak, hiszen a szükséges ápoló folyadékokat ajándékként kapják lencséikhez.

 

Foglaljon időpontot most látásvizsgálatra!
Call Now ButtonHívjon most!